βιωματικά επιμορφωτικά σεμινάρια ενηλίκων

βιωματικά επιμορφωτικά σεμινάρια ενηλίκων

Το θεατρικό εργαστήρι "παιδιά επί σκηνής" θα πραγματοποιήσει από τον Οκτώβριο 2023 έως τον Μάϊο 2024 τα βιωματικά επιμορφωτικά σεμινάρια για γονείς και εκπαιδευτικούς. Αναφέρονται ενδεικτικές θεματολογίες.

Χαρίστε στον εαυτό σας την ευκαιρία να «ανακαλύψει» πως το Παιχνίδι, η Χαρά, η Τέχνη γίνονται γνώση και μας βοηθούν να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη!

Το κάθε workshop είναι είτε αυτοτελές κι ολοκληρώνεται είτε σε μία συνάντηση, είτε σε συγκεκριμένο αριθμό συναντήσεων.

Αναφέρονται ενδεικτικές θεματολογίες:

«Παιχνίδια για μπαμπαδομαμάδες!», ένα worskshop χαράς, φαντασίας, έμπνευσης που δίνει στους γονείς τα «εργαλεία» του θεατρικού παιχνιδιού και της έκφρασης μέσα από την Τέχνη με σκοπό έναν άμεσο και διασκεδαστικό τρόπο επικοινωνίας με το παιδί, βοηθώντας το, με «ευφάνταστο» τρόπο, στη διαχείριση της καθημερινότητάς του.

«Παιχνίδι – Παίχτης», το παιχνίδι είναι ίσως το πιο σημαντικό πράγμα που μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι καθώς μας εξασκεί όλες τις ικανότητες που είναι απαραίτητες για τη ζωή. Το να τολμάς, να διακινδυνεύεις, να αποδέχεσαι την αβεβαιότητα, να αντέχεις την πίεση και να προσαρμόζεσαι, να χαίρεσαι τη διαδικασία χωρίς να σε αφορά το τέλος, είναι οι κανόνες του παιχνιδιού κι είναι οι ίδιοι «κανόνες» της ζωής. Ας παίξουμε λοιπόν!

«Το Σώμα ακούει, βλέπει, μιλά…!», η σχέση με το σώμα μας είναι ο «καθρέφτης» της σχέσης με τον εαυτό μας, ο τρόπος που το αγαπάμε, το φροντίζουμε ή το υπερβαίνουμε «αποτυπώνει» τον τρόπο που αγαπάει, φροντίζει ή υπερβαίνει ο καθένας μας τον εαυτό του. Αν μάθουμε να το παρατηρούμε και να το «ακούμε» θα πάρουμε άμεσες πληροφορίες για τον τρόπο που διαχειριζόμαστε την καθημερινότητά μας και τις σχέσεις μας.

«Θεατρικό παιχνίδι και Συναισθήματα», σκοπός του σεμιναρίου η κατάρτιση των συμμετεχόντων σχετικά με το σχεδιασμό και την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων που στοχεύουν στην ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης του παιδιού (αναγνώριση, αποδοχή, έκφραση και διαχείριση του συναισθήματος).

«Το Θέατρο στην Εκπαίδευση», σεμινάριο σχεδιασμού και διδασκαλίας του Εκπαιδευτικού Δράματος. Οι βασικές αρχές, η διαδικασία σχεδιασμού των μαθημάτων κι οι δυνατότητες ανάπτυξης της έκφρασης, της γνώσης, της ψυχικής εκτόνωσης του παιδιού μέσα από τη βιωματική μάθηση.

«Η Τέχνη της Ανάγνωσης», μία θεατρο-παιδαγωγική μέθοδος, ένα workshopπρόταση για την ανάγνωση και τη διδασκαλία των παραμυθιών και της λογοτεχνίας, αφορά και διαπολιτισμικές τάξεις.

«Ρόλος Δάσκαλος», χρησιμοποιώντας τα «εργαλεία» του θεάτρου οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν τη σημαντικότητα της σωματική έκφρασης, μέσω θεατρικών τεχνικών και δράσεων θα εξελίξουν τα εκφραστικά τους μέσα, με στόχο έναν άμεσο και διασκεδαστικό τρόπο επικοινωνίας με τα παιδιά.

Δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης, σε όσους το επιθυμούν.

Για αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τα βιωματικά επιμορφωτικά σεμινάρια γονέων και εκπαιδευτικών μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη γραμματεία ή να αποστείλετε email εκδήλωσης ενδιαφέροντος στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση paidiaepiskinis@yahoo.gr.

Πληροφορίες

Το «παιδιά επί σκηνής» είναι ένα εργαστήρι έκφρασης, μάθησης και δράσης για παιδιά, έφηβους κι ενήλικες. Δραστηριοποιείται με επιτυχία από το 2000, εφαρμόζοντας τις αρχές της σύγχρονης παιδαγωγικής στους τομείς δράσης του. 

Πραξιτέλους 43, 12136 Περιστέρι
210-5747773, 694-5569273