εργαστήρια βιωματικής μάθησης

εργαστήρια βιωματικής μάθησης - "art διαδραστικά μελετητήρια"

εργαστήρια βιωματικής μάθησης

Το«παιδιά επί σκηνής», με ενεργή παρουσία της δράσης του στην Καλλιτεχνική Εκπαίδευση, σχεδιάζει και πραγματοποιεί το πρωτοπόρο εργαστήρι βιωματικής μάθησης - "art διαδραστικό μελετητήριο" ως μία σύγχρονη μέθοδο προετοιμασίας της διδακτέας ύλης των σχολικών μαθημάτων. 

Το σημαντικό στοιχείο της βιωματικής μάθησης είναι το ίδιο το παιδί, το οποίο αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο και ενεργή συμμετοχή στον τρόπο και στη διαδικασία της μάθησης. 

«Εργαλεία» αυτής της μεθόδου η Τέχνη, το Παιχνίδι, η Ομάδα, τα οποία και θα χρησιμοποιήσει το παιδί ως τρόπους μάθησης κάνοντας τη γνώση χαρά!

Το θέατρο και τα εικαστικά, η μουσική κι ο χορός, η δημιουργική γραφή κι η αφήγηση ιστοριών, τα παιχνίδια ρόλων, η μίμηση κι η σωματική έκφραση, η φαντασία κι η ενσυναίσθηση θα αποτελούν το δυναμικό πλαίσιο μάθησης και ανάπτυξης του παιδιού. Η χαρά του παιχνιδιού και της επικοινωνίας, μέσα από την ομάδα, θα αποτελούν το μέσον για την επίτευξη αυτού του στόχου. 

Τα εργαστήρια βιωματικής μάθησης - "art διαδραστικά μελετητήρια" αφορούν παιδιά του νηπιαγωγείου, καθώς μέσα από το παιχνίδι, τη συνεργασία και την επικοινωνία το παιδί θα εξασκήσει δεξιότητες κοινωνικές, νοητικές, αισθητηριακές, κίνησης, λόγου και θα αναπτύξει τη συναισθηματική του νοημοσύνη. Παίρνοντας τα σωστά εφόδια για την ομαλή μετάβαση στο δημοτικό, μία τόσο σημαντική αλλαγή στη ζωή του. 

Αφορούν επίσης τα παιδιά του δημοτικού σχολείου. Καθώς τα παραπάνω «εργαλεία» που χρησιμοποιούνται στη βιωματική μάθηση συμβάλλουν στην ανάπτυξη της προσωπικότητας του παιδιού συνολικά, ενισχύοντας την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθησή του. Αναγνωρίζοντας το κάθε παιδί τις ικανότητές του «ανακαλύπτει» και το δικό του τρόπο να μαθαίνει πιο αποτελεσματικά. 

Οι ομάδες για τα παιδιά του νηπιαγωγείου θα λειτουργούν μία φορά την εβδομάδα, απογευματινές ώρες. Για τα παιδιά του δημοτικού καθημερινά, μεσημεριανές ώρες, με διαμορφωμένο πρόγραμμα και για τους εργαζόμενους γονείς.

Τα εργαστήρια βιωματικής μάθησης - "art διαδραστικά μελετητήρια" σχεδιάστηκαν και πραγματοποιούνται από παιδαγωγούς και εμψυχωτές ομάδων.

Πληροφορίες

Το «παιδιά επί σκηνής» είναι ένα εργαστήρι έκφρασης, μάθησης και δράσης για παιδιά, έφηβους κι ενήλικες. Δραστηριοποιείται με επιτυχία από το 2000, εφαρμόζοντας τις αρχές της σύγχρονης παιδαγωγικής στους τομείς δράσης του. 

Πραξιτέλους 43, 12136 Περιστέρι
210-5747773, 694-5569273