εκπαιδευτικά προγράμματα

εκπαιδευτικά προγράμματα

Το εργαστήρι δημιουργικής έκφρασης και μάθησης «παιδιά επί σκηνής» πραγματοποιεί αυτοτελή διαδραστικά προγράμματα συναισθηματικής νοημοσύνης (EQ) για σχολικές ομάδες παιδικών σταθμών, νηπιαγωγείων, δημοτικών και γυμνασίων – λυκείων.

Τα θεατροποιημένα αυτοτελή προγράμματα «ταξιδεύουν» στα σχολεία της Αττικής κι όλης της Ελλάδας και παρουσιάζονται με επιτυχία και σε σχολεία της Νέας Υόρκης.

Πραγματοποιούνται είτε στο χώρο του σχολείου, είτε στο χώρο παρουσίασής τους, από εμψυχωτές του θεατρικού εργαστηρίου «παιδιά επί σκηνής». Όπως επίσης μπορούν να πραγματοποιηθούν και διαδικτυακά/online.

Ημέρες παρουσίασης των προγραμμάτων Δευτέρα έως Παρασκευή, σε ημερομηνίες και ώρες που καθορίζονται από κοινού, αρκεί η ημερομηνία επιλογής σας να είναι διαθέσιμη από το εργαστήρι.

Το κάθε πρόγραμμα είναι αυτοτελές κι ολοκληρώνεται σε μία συνάντηση.

Όλα τα προγράμματα είναι διαδραστικά, δίνοντας στα παιδιά τη δυνατότητα της ενεργής συμμετοχής στην εξέλιξη και στη δράση τους. Προσφέροντας τη γνώση μέσα από τη χαρά του παιχνιδιού.

Το «παιδιά επί σκηνής» πραγματοποιεί επίσης αυτοτελή εργαστήρια βιωματικής εκπαίδευσης. Σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, μπορεί να σχεδιάσει και να υλοποιήσει διαδραστικά εργαστήρια βασισμένα στην ύλη των μαθημάτων της κάθε σχολικής τάξης.

Όπως και εορταστικά, πολιτιστικά προγράμματα, διαδραστικές θεατρικές παραστάσεις.

Καθώς και διαδραστικά επιμορφωτικά σεμινάρια για εκπαιδευτικούς.

Ακολουθούν πληροφορίες για τα προγράμματα των σχολικών ομάδων, καθώς και των βιωματικών επιμορφωτικών σεμιναρίων εκπαιδευτικών.

Μπορείτε να επιλέξετε όποιο/όποια επιθυμείτε και καλύπτει τις ανάγκες σας, δεν υπάρχει προ-απαιτούμενη σειρά παρακολούθησης.


«Ο Κύκλος των Συναισθημάτων» - Διαδραστικά Παιχνίδια με τα Συναισθήματα

Το θεατρικό εργαστήρι «παιδιά επί σκηνής», με έναν ιδιαίτερο δημιουργικό τρόπο, παροτρύνει τα παιδιά να παίξουν στον «Κύκλο των Συναισθημάτων» και να δώσουν ρόλο και λόγο, κίνηση και χρώμα στα συναισθήματά τους! 

Στόχος των θεατροποιημένων διαδραστικών προγραμμάτων EQ είναι τα παιδιά, μέσα από τη χαρά του θεατρικού παιχνιδιού, των παραμυθιών, της μουσικής και της κίνησης να παίξουν με τα συναισθήματά τους, να μάθουν να τα αναγνωρίζουν, να τα εκφράζουν και να «ανακαλύψουν» τους δικούς τους τρόπους να τα διαχειρίζονται. Ενισχύοντας έτσι την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και στις ικανότητές τους.


 
 
 
«Η Χαρά για το Μεγάλο Σχολείο!»

«Η Χαρά για το Μεγάλο Σχολείο!»

 Πρόγραμμα συναισθηματικής νοημοσύνης για την ομαλή ένταξη των παιδιών στην πρώτη δημοτικού.

«Το Νησί των Συναισθημάτων»

«Το Νησί των Συναισθημάτων»

«Μια φορά κι έναν καιρό ξεπρόβαλλε από τη θάλασσα ένα νησί, που υπάρχει μέχρι και σήμερα, το Νησί των Συναισθημάτων… που κρύβει έναν κρυμμένο θησαυρό!».

«Tα Συναισθήματα μιλάνε με Χρώματα!»

«Tα Συναισθήματα μιλάνε με Χρώματα!»

Στο «Νησί των Συναισθημάτων», από τα πολύ παλιά χρόνια αλλά μέχρι και σήμερα, κατοικούν η Χαρά, η Λύπη, ο Φόβος, ο Θυμός, η Βαρεμάρα, η Ζήλεια, η Ντροπή…».

«Θυμός, Αυτός ο τύπος ο καταστροφικός!»

«Θυμός, Αυτός ο τύπος ο καταστροφικός!»

«Όταν θυμώνω νιώθω ηφαίστειο έτοιμο να εκραγώ, νιώθω σα δράκος που βγάζει φωτιές και τα καίει όλα στο λεπτό! Θέλω να κλωτσήσω, να ουρλιάξω, να χτυπήσω, τίποτα όρθιο να μην αφήσω!

«Δε φοβάμαι να φοβάμαι!»

«Δε φοβάμαι να φοβάμαι!»

«Δεν είσαι ο μόνος που φοβάται», μου είπε το γερο-ξωτικό. «Όλοι, μικροί και μεγάλοι, έχουμε κάποιους φόβους.

«Είμαι εγώ... μ’ αγαπώ!»

«Είμαι εγώ... μ’ αγαπώ!»

«Όταν ήταν μικρή η Κυρία Αυτοεκτίμηση τσακωνόταν συνεχώς με τη σκιά της! Δεν ταιριάζανε καθόλου! Άσπρο, έλεγε εκείνη, μαύρο, απαντούσε η ολόμαυρη σκιά της.

«Οι Εξερευνητές των Συναισθημάτων»

«Οι Εξερευνητές των Συναισθημάτων»

«Ο Κόμης Συναισθηματίας βρισκόταν σε πολύ δύσκολη θέση. Είχε προγραμματίσει έναν υπέροχο χορό στον πύργο του για όλους τους κατοίκους του «Νησιού των Συναισθημάτων» για να γνωρίσουν από κοντά τα Συναισθήματα!

«Eγώ κι Εσύ… Μαζί και Διαφορετικοί!»

«Eγώ κι Εσύ… Μαζί και Διαφορετικοί!»

«… κι ο Εγώ κι ο Εσύ ξεκίνησαν το ταξίδι τους στο «Δάσος των Αναμνήσεων», για να συναντήσουν τη Νεράϊδα τη Λιλή, τον Πύργο των Παραμυθιών, τον Δράκο τον Θυμό, τη σοφή Χελώνα τη Σωσώ, το Δέντρο των Συναισθημάτων,

«Είμαι εγώ και τι αισθάνομαι θα πω!»

«Είμαι εγώ και τι αισθάνομαι θα πω!»

Ένα ταξίδι μέσα στη «ζούγκλα» ξεκινά, για να ξεγελάσουμε όμως τα «λιοντάρια» και να βγούμε σώοι κι αβλαβείς θα πρέπει να λύσουμε γρίφους και να παίξουμε «επικίνδυνα» παιχνίδια!

«Η Φίλη μου η Αποτυχία!» (Προέφηβοι – Έφηβοι)

«Η Φίλη μου η Αποτυχία!» (Προέφηβοι – Έφηβοι)

Αυτοτελές διαδραστικό πρόγραμμα συναισθηματικής νοημοσύνης για τη διαχείριση του φόβου της Αποτυχίας. 

«Επιλέγω να είμαι Χαρούμενος!» (Προέφηβοι - Έφηβοι)

«Επιλέγω να είμαι Χαρούμενος!» (Προέφηβοι - Έφηβοι)

Αυτοτελές διαδραστικό πρόγραμμα συναισθηματικής νοημοσύνης για την αναγνώριση και διαχείριση του άγχους.

βιωματικά επιμορφωτικά σεμινάρια εκπαιδευτικών

βιωματικά επιμορφωτικά σεμινάρια εκπαιδευτικών

Το "παιδιά επί σκηνής" θα πραγματοποιήσει από τον Οκτώβριο 2023 έως τον Μάϊο 2024 τα βιωματικά επιμορφωτικά σεμινάρια για εκπαιδευτικούς και γονείς.

Πληροφορίες

Το «παιδιά επί σκηνής» είναι ένα εργαστήρι έκφρασης, μάθησης και δράσης για παιδιά, έφηβους κι ενήλικες. Δραστηριοποιείται με επιτυχία από το 2000, εφαρμόζοντας τις αρχές της σύγχρονης παιδαγωγικής στους τομείς δράσης του. 

Πραξιτέλους 43, 12136 Περιστέρι
210-5747773, 694-5569273