εκπαιδευτικά προγράμματα

εκπαιδευτικά προγράμματα

Το εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης «παιδιά επί σκηνής»  πραγματοποιεί αυτοτελή διαδραστικά προγράμματα συναισθηματικής νοημοσύνης (EQ) για σχολικές ομάδες παιδικών σταθμών, νηπιαγωγείων, δημοτικών και γυμνασίων – λυκείων.
 
Τα προγράμματα «ταξιδεύουν» στα σχολεία της Αττικής κι όλης της Ελλάδας και παρουσιάζονται με επιτυχία και σε σχολεία της Νέας Υόρκης.
 
Πραγματοποιούνται είτε στο χώρο του σχολείου, είτε στο χώρο μας από εμψυχωτές του θεατρικού εργαστηρίου «παιδιά επί σκηνής». Όπως επίσης μπορούν να πραγματοποιηθούν και διαδικτυακά/online.
 
Ημέρες παρουσίασης των προγραμμάτων Δευτέρα έως Παρασκευή, σε ημερομηνίες και ώρες που καθορίζονται από κοινού, αρκεί η ημερομηνία επιλογής σας να είναι διαθέσιμη από το εργαστήρι.
 
Το κάθε πρόγραμμα είναι αυτοτελές κι ολοκληρώνεται σε μία συνάντηση.
 
Όλα τα προγράμματα είναι διαδραστικά, δίνοντας στα παιδιά τη δυνατότητα της ενεργής συμμετοχής στην εξέλιξη και στη δράση τους. Προσφέροντας τη γνώση μέσα από τη χαρά του παιχνιδιού.
 
Το «παιδιά επί σκηνής» πραγματοποιεί επίσης αυτοτελή εργαστήρια βιωματικής εκπαίδευσης. Σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, μπορεί να σχεδιάσει και να υλοποιήσει διαδραστικά εργαστήρια βασισμένα στην ύλη των μαθημάτων της κάθε σχολικής τάξης.
 
Όπως και εορταστικά, πολιτιστικά προγράμματαδιαδραστικές θεατρικές παραστάσεις.
 
Καθώς και διαδραστικά επιμορφωτικά σεμινάρια για εκπαιδευτικούς.
 
Ακολουθούν πληροφορίες για τα προγράμματα των σχολικών ομάδων και των εκπαιδευτικών.Μπορείτε να επιλέξετε όποιο/όποια επιθυμείτε και καλύπτει τις ανάγκες σας, δεν υπάρχει προ-απαιτούμενη σειρά παρακολούθησης. 

«Ο Κύκλος των Συναισθημάτων» - Διαδραστικά Παιχνίδια με τα Συναισθήματα

Το θεατρικό εργαστήρι«παιδιά επί σκηνής», μ’ έναν ιδιαίτερο δημιουργικό τρόπο, παροτρύνει τα παιδιά να παίξουν στον «Κύκλο των Συναισθημάτων» και να δώσουν ρόλο και λόγο, κίνηση και χρώμα στα συναισθήματά τους! 

Να «ταξιδέψουν» στο «Νησί των Συναισθημάτων» και να γνωρίσουν τον Θυμό,τον Φόβο,την Αυτοεκτίμηση. Να μάθουν τι σημαίνει «Είμαι εγώ κι τι αισθάνομαι θα πω!». Να κάνουν φίλη τους την Αποτυχία και να καταλάβουν πόσο σημαντικό είναι να «Επιλέγω να είμαι Χαρούμενος!»

Στόχος των διαδραστικών προγραμμάτων είναι τα παιδιά, μέσα από τη χαρά του θεατρικού παιχνιδιού, των παραμυθιών, της μουσικής και της κίνησης να παίξουν με τα συναισθήματά τους, να μάθουν να τα αναγνωρίζουν, να τα εκφράζουν και ν’ «ανακαλύψουν» τους δικούς τους τρόπους να τα διαχειρίζονται. Ενισχύοντας έτσι την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και στις ικανότητές τους.
 
 
 
βιωματικά επιμορφωτικά σεμινάρια ενηλίκων

βιωματικά επιμορφωτικά σεμινάρια ενηλίκων

Το "παιδιά επί σκηνής" θα πραγματοποιήσει από τον Οκτώβριο 2022 έως τον Μάϊο 2023 τα βιωματικά επιμορφωτικά σεμινάρια για ενήλικες. Αναφέρονται ενδεικτικές θεματολογίες.

"Θυμός, Αυτός ο τύπος ο καταστροφικός!"

"Θυμός, Αυτός ο τύπος ο καταστροφικός!"

«Όταν θυμώνω νιώθω ηφαίστειο έτοιμο να εκραγώ, νιώθω σα δράκος που βγάζει φωτιές και τα καίει όλα στο λεπτό! Θέλω να κλωτσήσω, να ουρλιάξω, να χτυπήσω, τίποτα όρθιο να μην αφήσω! Νιώθω σα να μην είμαι εγώ, σα να ‘μαι μόνο ο Κόκκινος Θυμός! Αυτός ο τύπος ο καταστροφικός! Μόλις όμως κάνω λόγο το θυμό και τι με θύμωσε εξηγώ, τότε αυτός χάνεται, γίνεται καπνός! Ξέρω εγώ να τον νικώ και μαζί του να γελώ!».

"Δε φοβάμαι να φοβάμαι!"

"Δε φοβάμαι να φοβάμαι!"

«Δεν είσαι ο μόνος που φοβάται», μου είπε το γερο-ξωτικό. «Όλοι, μικροί και μεγάλοι, έχουμε κάποιους φόβους.

Όταν όμως γνωρίσεις τον κύριο Φόβο, όταν παίξεις μαζί του, όταν τον φωνάξεις με το όνομά του και δε ντρέπεσαι γι’ αυτόν, όταν τον συστήσεις στους φίλους σου τότε θα καταλάβεις πόσο γενναίος είσαι! Δεν τον φοβάσαι πια, αυτός σε φοβάται! Γιατί ο φόβος, αυτός ο ψιλόλιγνος κύριος με το μαύρο κοστούμι και τα κόκκινα παπούτσια, είναι πολύ φοβητσιάρης…!».

"Είμαι εγώ... μ’ αγαπώ!"

"Είμαι εγώ... μ’ αγαπώ!"

«Όταν ήταν μικρή η κα Αυτοεκτίμηση τσακωνόταν συνεχώς με τη σκιά της! Δεν ταιριάζανε καθόλου! Άσπρο, έλεγε εκείνη, μαύρο, απαντούσε η ολόμαυρη σκιά της.

Δεν περνούσε μέρα χωρίς να καβγαδίσουν, «δε μ’ αρέσεις» της φώναζε θυμωμένη εκείνη, «εμένα όμως μ’ αρέσεις», ούρλιαζε η σκιά της. Δεν περνούσε μέρα χωρίς να σκαρφιστεί έναν τρόπο για να τη ξεφορτωθεί! Μάταια… Η σκιά της την αγαπούσε πολύ και δεν ήθελε με τίποτα στον κόσμο να την αποχωριστεί.

«Το Νησί των Συναισθημάτων»

«Το Νησί των Συναισθημάτων»

«Μια φορά κι έναν καιρό ξεπρόβαλλε από τη θάλασσα ένα νησί, που υπάρχει μέχρι και σήμερα,, το νησί των Συναισθημάτων.

«Είμαι εγώ και τι αισθάνομαι θα πω!»

«Είμαι εγώ και τι αισθάνομαι θα πω!»

Ένα ταξίδι μέσα στη «ζούγκλα», διαδραστικά παιχνίδια και γρίφοι που πρέπει να λυθούν για να ξεγελάσουμε τα «λιοντάρια» και να βγούμε από τη ζούγκλα σώοι κι αβλαβείς!

«Η Φίλη μου η Αποτυχία!» (Προέφηβοι – Έφηβοι)

«Η Φίλη μου η Αποτυχία!» (Προέφηβοι – Έφηβοι)

Διαδραστικό πρόγραμμα συναισθηματικής νοημοσύνης για τη διαχείριση του φόβου της Αποτυχίας. 

«Επιλέγω να είμαι χαρούμενος!» (Προέφηβοι - Έφηβοι)

«Επιλέγω να είμαι χαρούμενος!» (Προέφηβοι - Έφηβοι)

Διαδραστικό πρόγραμμα συναισθηματικής νοημοσύνης για την αναγνώριση και διαχείριση του άγχους.

Πληροφορίες

Το «παιδιά επί σκηνής» είναι ένα εργαστήρι έκφρασης, μάθησης και δράσης για παιδιά, έφηβους κι ενήλικες. Δραστηριοποιείται με επιτυχία από το 2000, εφαρμόζοντας τις αρχές της σύγχρονης παιδαγωγικής στους τομείς δράσης του. 

Πραξιτέλους 43, 12136 Περιστέρι
210-5747773, 694-5569273