μηνιαία εργαστήρια

Τα αυτοτελή διαδραστικά προγράμματαπραγματοποιούνταιτα Σαββατοκύριακα και ξεκινούν τον Σεπτέμβριο 2022 με τον«Κύκλο των Συναισθημάτων».

Μέσα από την εμπειρία του παιχνιδιού και χρησιμοποιώντας τα «εργαλεία» της τέχνης η γνώση γίνεται βιωματική. Με τη χαρά αυτής της γνώσης μικροί και μεγάλοι θα παίξουμε με τα συναισθήματα! Θέλοντας να τα αναγνωρίσουμε, να τα εκφράσουμε,  ν’ «ανακαλύψουμε» τους δικούς μας τρόπους να τα διαχειριζόμαστε. Ενισχύοντας έτσι την εμπιστοσύνη στον εαυτό μας και στις ικανότητές μας.

Οι ομάδες αποτελούνται από παιδιά – έφηβους και γονείς, θεωρώντας σημαντική τη «συνύπαρξή» τους. Ώστε μέσα από την ενεργή συμμετοχή και τη χαρά ν΄ αναπτυχθούν κοινοί «κώδικες», κοινοί τρόποι σκέψης, κοινές λύσεις αντιμετώπισης όποιας δύσκολης «συνθήκης». Αυτοί οι κοινοί «κώδικες» διαμορφώνουν και στηρίζουν τον αυτοσεβασμό και την αρμονική συνύπαρξη με τους άλλους.

Πραγματοποιούνται διά ζώσης, καθώς και με διαδικτυακή/online παρουσίαση. Το κάθε μέλος μπορεί να επιλέξει τον τρόπο παρακολούθησης που επιθυμεί.

Τα διαδικτυακά/online προγράμματα συναισθηματικής νοημοσύνης (EQ) πραγματοποιούνται σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

«Θυμός, Αυτός ο τύπος ο καταστροφικός!»

«Θυμός, Αυτός ο τύπος ο καταστροφικός!»

«Όταν θυμώνω νιώθω ηφαίστειο έτοιμο να εκραγώ, νιώθω σα δράκος που βγάζει φωτιές και τα καίει όλα στο λεπτό! Θέλω να κλωτσήσω, να ουρλιάξω, να χτυπήσω, τίποτα όρθιο να μην αφήσω!

"Δε φοβάμαι να φοβάμαι!"

"Δε φοβάμαι να φοβάμαι!"

«Δεν είσαι ο μόνος που φοβάται», μου είπε το γερο-ξωτικό. «Όλοι, μικροί και μεγάλοι, έχουμε κάποιους φόβους.

Όταν όμως γνωρίσεις τον κύριο Φόβο, όταν παίξεις μαζί του, όταν τον φωνάξεις με το όνομά του και δε ντρέπεσαι γι’ αυτόν, όταν τον συστήσεις στους φίλους σου τότε θα καταλάβεις πόσο γενναίος είσαι! Δεν τον φοβάσαι πια, αυτός σε φοβάται! Γιατί ο φόβος, αυτός ο ψιλόλιγνος κύριος με το μαύρο κοστούμι και τα κόκκινα παπούτσια, είναι πολύ φοβητσιάρης…!».

"Είμαι εγώ... μ’ αγαπώ!"

"Είμαι εγώ... μ’ αγαπώ!"

«Όταν ήταν μικρή η κα Αυτοεκτίμηση τσακωνόταν συνεχώς με τη σκιά της! Δεν ταιριάζανε καθόλου! Άσπρο, έλεγε εκείνη, μαύρο, απαντούσε η ολόμαυρη σκιά της.

Δεν περνούσε μέρα χωρίς να καβγαδίσουν, «δε μ’ αρέσεις» της φώναζε θυμωμένη εκείνη, «εμένα όμως μ’ αρέσεις», ούρλιαζε η σκιά της. Δεν περνούσε μέρα χωρίς να σκαρφιστεί έναν τρόπο για να τη ξεφορτωθεί! Μάταια… Η σκιά της την αγαπούσε πολύ και δεν ήθελε με τίποτα στον κόσμο να την αποχωριστεί.

«Το Νησί των Συναισθημάτων»

«Το Νησί των Συναισθημάτων»

«Μια φορά κι έναν καιρό ξεπρόβαλλε από τη θάλασσα ένα νησί, που υπάρχει μέχρι και σήμερα,, το νησί των Συναισθημάτων. 

Εκεί κατοικούν η Χαρά, η Λύπη, ο Φόβος, ο Θυμός, η Βαρεμάρα, η Ζήλεια, η Ντροπή…». 

«Είμαι εγώ και τι αισθάνομαι θα πω!»

«Είμαι εγώ και τι αισθάνομαι θα πω!»

Ένα ταξίδι μέσα στη «ζούγκλα», διαδραστικά παιχνίδια και γρίφοι που πρέπει να λυθούν για να ξεγελάσουμε τα «λιοντάρια» και να βγούμε από τη ζούγκλα σώοι κι αβλαβείς!

«Η Φίλη μου η Αποτυχία!»

«Η Φίλη μου η Αποτυχία!»

Αυτοτελές διαδραστικό πρόγραμμα συναισθηματικής νοημοσύνης για τη διαχείριση του φόβου της Αποτυχίας. 

«Επιλέγω να είμαι χαρούμενος!»

«Επιλέγω να είμαι χαρούμενος!»

Αυτοτελές διαδραστικό πρόγραμμα συναισθηματικής νοημοσύνης για την αναγνώριση και διαχείριση του άγχους.

Πληροφορίες

Το «παιδιά επί σκηνής» είναι ένα εργαστήρι έκφρασης, μάθησης και δράσης για παιδιά, έφηβους κι ενήλικες. Δραστηριοποιείται με επιτυχία από το 2000, εφαρμόζοντας τις αρχές της σύγχρονης παιδαγωγικής στους τομείς δράσης του. 

Πραξιτέλους 43, 12136 Περιστέρι
210-5747773, 694-5569273