μηνιαία εργαστήρια

Τα αυτοτελή διαδραστικά προγράμματα πραγματοποιούνται τα Σαββατοκύριακα και ξεκινούν τον Σεπτέμβριο 2023 με τον«Κύκλο των Συναισθημάτων».

Μέσα από την εμπειρία του παιχνιδιού και χρησιμοποιώντας τα «εργαλεία» της Τέχνης η γνώση γίνεται βιωματική. Με τη χαρά αυτής της γνώσης μικροί και μεγάλοι θα παίξουμε με τα συναισθήματα! Θέλοντας να τα αναγνωρίσουμε, να τα εκφράσουμε, να «ανακαλύψουμε» τους δικούς μας τρόπους να τα διαχειριζόμαστε. Ενισχύοντας έτσι την εμπιστοσύνη στον εαυτό μας και στις ικανότητές μας.

Οι ομάδες αποτελούνται από παιδιά – έφηβους και γονείς, θεωρώντας σημαντική τη «συνύπαρξή» τους. Καθώς μέσα από τη διάδραση και τη χαρά του παιχνιδιού θα αναπτυχθούν κοινοί «κώδικες» μεταξύ παιδιών και γονέων, κοινοί τρόποι σκέψης, κοινές λύσεις αντιμετώπισης όποιας δύσκολης «συνθήκης». Αυτοί οι κοινοί «κώδικες» διαμορφώνουν και στηρίζουν τον αυτοσεβασμό και την αρμονική συνύπαρξη με τους άλλους.

Τα θεατροποιημένα αυτοτελή προγράμματα πραγματοποιούνται διά ζώσης, καθώς και με διαδικτυακή/online παρουσίαση. Το κάθε μέλος μπορεί να επιλέξει τον τρόπο παρακολούθησης που επιθυμεί.

Τα διαδικτυακά/online προγράμματα συναισθηματικής νοημοσύνης (EQ) πραγματοποιούνται σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

 
«Η Χαρά για το Μεγάλο Σχολείο!»

«Η Χαρά για το Μεγάλο Σχολείο!»

Πρόγραμμα συναισθηματικής νοημοσύνης για την ομαλή ένταξη των παιδιών στην πρώτη δημοτικού.

«Το Νησί των Συναισθημάτων»

«Το Νησί των Συναισθημάτων»

«Μια φορά κι έναν καιρό ξεπρόβαλλε από τη θάλασσα ένα νησί, που υπάρχει μέχρι και σήμερα, το Νησί των Συναισθημάτων… που κρύβει έναν κρυμμένο θησαυρό!».

«Τα Συναισθήματα μιλάνε με Χρώματα!»

«Τα Συναισθήματα μιλάνε με Χρώματα!»

Στο «Νησί των Συναισθημάτων», από τα πολύ παλιά χρόνια αλλά μέχρι και σήμερα, κατοικούν η Χαρά, η Λύπη, ο Φόβος, ο Θυμός, η Βαρεμάρα, η Ζήλεια, η Ντροπή…».

«Θυμός, Αυτός ο τύπος ο καταστροφικός!»

«Θυμός, Αυτός ο τύπος ο καταστροφικός!»

«Όταν θυμώνω νιώθω ηφαίστειο έτοιμο να εκραγώ, νιώθω σα δράκος που βγάζει φωτιές και τα καίει όλα στο λεπτό! Θέλω να κλωτσήσω, να ουρλιάξω, να χτυπήσω, τίποτα όρθιο να μην αφήσω!

"Δε φοβάμαι να φοβάμαι!"

"Δε φοβάμαι να φοβάμαι!"

«Δεν είσαι ο μόνος που φοβάται», μου είπε το γερο-ξωτικό. «Όλοι, μικροί και μεγάλοι, έχουμε κάποιους φόβους.

"Είμαι εγώ... μ’ αγαπώ!"

"Είμαι εγώ... μ’ αγαπώ!"

«Όταν ήταν μικρή η Κυρία Αυτοεκτίμηση τσακωνόταν συνεχώς με τη σκιά της! Δεν ταιριάζανε καθόλου! Άσπρο, έλεγε εκείνη, μαύρο, απαντούσε η ολόμαυρη σκιά της.

«Οι Εξερευνητές των Συναισθημάτων»

«Οι Εξερευνητές των Συναισθημάτων»

«Ο Κόμης Συναισθηματίας βρισκόταν σε πολύ δύσκολη θέση. Είχε προγραμματίσει έναν υπέροχο χορό στον πύργο του για όλους τους κατοίκους του «Νησιού των Συναισθημάτων» για να γνωρίσουν από κοντά τα Συναισθήματα!

«Eγώ κι Εσύ… Μαζί και Διαφορετικοί!»

«Eγώ κι Εσύ… Μαζί και Διαφορετικοί!»

«… κι ο Εγώ κι ο Εσύ ξεκίνησαν το ταξίδι τους στο «Δάσος των Αναμνήσεων», για να συναντήσουν τη Νεράϊδα τη Λιλή, τον Πύργο των Παραμυθιών, τον Δράκο τον Θυμό, τη σοφή Χελώνα τη Σωσώ, το Δέντρο των Συναισθημάτων,

«Είμαι εγώ και τι αισθάνομαι θα πω!»

«Είμαι εγώ και τι αισθάνομαι θα πω!»

Ένα ταξίδι μέσα στη «ζούγκλα» ξεκινά, για να ξεγελάσουμε όμως τα «λιοντάρια» και να βγούμε σώοι κι αβλαβείς θα πρέπει να λύσουμε γρίφους και να παίξουμε «επικίνδυνα» παιχνίδια!

«Η Φίλη μου η Αποτυχία!»

«Η Φίλη μου η Αποτυχία!»

Αυτοτελές διαδραστικό πρόγραμμα συναισθηματικής νοημοσύνης για τη διαχείριση του φόβου της Αποτυχίας. 

«Επιλέγω να είμαι Χαρούμενος!»

«Επιλέγω να είμαι Χαρούμενος!»

Αυτοτελές διαδραστικό πρόγραμμα συναισθηματικής νοημοσύνης για την αναγνώριση και διαχείριση του άγχους.

Πληροφορίες

Το «παιδιά επί σκηνής» είναι ένα εργαστήρι έκφρασης, μάθησης και δράσης για παιδιά, έφηβους κι ενήλικες. Δραστηριοποιείται με επιτυχία από το 2000, εφαρμόζοντας τις αρχές της σύγχρονης παιδαγωγικής στους τομείς δράσης του. 

Πραξιτέλους 43, 12136 Περιστέρι
210-5747773, 694-5569273